20.01.2021

ΧΛΩΡΟΦΥΛΛΗ: ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ TREND!

Πλήθος μελετών ενισχύουν την άποψη πως η χλωροφύλλη  έχει σημαντικά ευεργετήματα για τον οργανισμό και  δικαίως κατακτά μια θέση στη λίστα με τις υπερτροφές που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας! Δείτε 5 σημαντικά οφέλη της χλωροφύλλης για την υγεία μας. 

Ανάπλαση του δέρματος

Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η χλωροφύλλη  μειώνει τη φλεγμονή και αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηριδίων στα τραύματα του δέρματος ενώ είναι ευεργετική και σε μια σειρά από άλλες δερματικές παθήσεις όπως η ακμή.
Σε πιλοτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2015 σε 10 ανθρώπους με ακμή και διευρυμένους πόρους παρατηρήθηκε ορατή βελτίωση μετά από τοπική χρήση τζελ χλωροφύλλης για 3 εβδομάδες.

Συμβάλλει στην οξυγόνωση και αναγέννηση του αίματος

Η χημική σύστασή της χλωροφύλλης  μοιάζει με αυτήν της αιμοσφαιρίνης και γι’ αυτό φέρει τον τίτλο αίμα των φυτών. Θεωρείται πως η υγρή χλωροφύλλη βελτιώνει την ποιότητα των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Σε πιλοτική μελέτη του 2004 βρέθηκε ότι η κατανάλωση σιταρόχορτου που περιέχει 70% χλωροφύλλη, μείωσε τον αριθμό των μεταγγίσεων που χρειάστηκαν άνθρωποι που πάσχουν από θαλασσαιμία. Επιπρόσθετα περιέχει μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, βιταμίνη Α, βιταμίνη Κ, βιταμίνη Ε, βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και β-καροτένιο

Απώλεια βάρους

Μια από τις πιο γνωστές ιδιότητες που αποδίδεται στην υγρή χλωροφύλλη  είναι η συμβολή της στην απώλεια βάρους. 
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2014 σε 38 γυναίκες, έδειξε πως όσες έλαβαν ημερησίως διατροφικό συμπλήρωμα που περιείχε χλωροφύλλη, παρουσίασαν μεγαλύτερη απώλεια βάρους σε σχέση με όσες δεν το έλαβαν.

Ισχυρή αντιοξειδωτική δράση

 Η χλωροφύλλη  είναι ένα φυσικό ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο αποδεδειγμένα καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Συγκεκριμένα συμβάλλει στη μείωση της αφαλατοξίνης μια ουσία που ευθύνεται για τη δημιουργία οξειδωτικών καταστάσεων στον οργανισμό
Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και τη γήρανση των κυττάρων, και την ίδια στιγμή ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Φυσικό αντηλιακό

Λόγω της ιδιότητας της να απορροφά το ηλιακό φως και να προστατεύει από τις ακτίνες UV η χλωροφύλλη πορεί ν α χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε σπρέι προσώπου. Φυσικά δεν υποκαθιστά το αντιηλιακό το οποίο δεν θα πρέπει να παραλείπεται.
 

Ετικέτες:
χλωροφύλλη
SHARE
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΠΟΜΕΝΟ